loading content..

Webtilgængelighed

Alle offentlige hjemmesider skal leve op til reglerne for webtilgængelighed.
Vi har udviklet ekspertisen til at analysere og udbedre fejlene.

 
Hånd over blindskrift
Hoved med spørgsmålstegn
Øje og forstørrelsesglas
2 hænder der udfører tegnsprog
Et øre der lytter
 

Din hjemmeside bør være let tilgængelig for alle

Både private og offentlige aktører kan have glæde af at indtænke webtilgængelighed i designet, når en ny hjemmeside skal bygges. Selvom private virksomheder ikke er omfattet af reglerne for webtilgængelighed, vil det gavne både hjemmesidens performance, den organiske vækst på Google og kundetilfredsheden at have webtilgængelighed in mente. Vi hjælper gerne på konsulentbasis eller bygger hjemmesiden, så den lever op til kravene.

Europæisk lovkrav

Flere, end mange tror, har et handicap, som gør deres færden i den digitale verden besværlig. Når webtilgænglighedskravene overholdes, vil de have nemmere ved at benytte din digitale løsning - og du har dermed udvidet din skare af tilfredse kunder.

Man har på EU-plan lavet en lov, der skal hjælpe borgere med syns- og hørevanskeligheder, når de færdes på nettet. EU’s webdirektiv ”Tilgængeligheden af offentlige websteder og mobilapplikationer” trådte i kraft i efteråret 2018. Reglerne gælder kun offentlige hjemmesider, men private kan også høste gevinster af at designe hjemmesiden, så den lever op til den europæiske standard.


Fordele ved øget webtilgængelighed

  • Bedre placering i søgemaskiner giver mere trafik til sitet

  • Forbedrede konverteringsrater

  • Optimering af dit sites performance.

  • En forbedring af den samlede brugeroplevelse hos samtlige brugere (ikke kun folk med en funktionsnedsættelse)

  • Øget kundetilfredshed og loyale brugere.

 

Loven om webtilgængelighed

Alle nye offentlige websteder skal leve op til WCAG 2.1 standardens niveau AA.

Ældre websteder (offentliggjort før den 23. september 2018) skal leve op til WCAG 2.1 standardens niveau AA fra den 23. september 2020.

Mobilapplikationer (apps) skal leve op til standarden fra den 23. juni 2021.

Om RE:

Vi er et agilt webbureau, som altid kan sætte det rette hold af specialister til et givent projekt.

Vi spytter ikke hjemmesider ud i en lind strøm: Vi fokuserer på kvalitet frem for kvantitet og bruger cost-benefit-analyser til at minimere omkostningerne og skabe den løsning, der gavner kunden bedst.

Eller sagt helt enkelt: Vi foreslår aldrig en løsning, før vi til fulde kender dit behov.

Vi har de sidste 15 år opbygget en portefølje af vægtige kunder fra erhvervslivet og offentlige instanser, og vi har kapaciteten og den fornødne knowhow til store, forretningskritiske, digitale projekter.

Rådgivning om webtilgængelighed

Vi har opbygget stor erfaring i at analysere offentlige hjemmesider for fejl i forhold til reglerne for webtilgængelighed. Vi kender faldgruberne, der som oftest skjuler sig i sidens kodetekst, og vi kan udbedre dem.

En typisk fejl kan f.eks. være, at et antal menupunkter på hjemmesiden oplæses som ”læs mere” i stedet for menupunktets reelle indhold.

Vi laver en analyse af hjemmesidens webtilgængelighed og udfærdiger en rapport. Efterfølgende kan vi også udbedre fejlene – naturligvis med respekt for hjemmesidens eksisterende indhold.

Implementering af webtilgængelighed

Vi har omfattende erfaring i at kode nye hjemmesider, så de overholder reglerne for webtilgængelighed. Der er mange potentielle fejlkilder, som er væsentlige at have for øje allerede i projekteringen.

Når vi i stedet står med en færdig og aktiv hjemmeside, der skal justeres for at leve op til reglerne for webtilgængelighed, kræver det overblik og væsentlig erfaring at levere holdbare resultater.

Vi er stærke i begge situationer.

Vores frontend- og backendudviklere har stor erfaring med webtilgængelighed, og arbejder under en projektleder, der er den direkte kontakt til kunden. Projektlederen sørger for en gnidningsløs og ukompliceret kommunikation mellem kundens ønsker og effektueringen af dem.

Vi har arbejdet med

nogle af de bedste kunder der findes

Her er hvad de siger om os

Smukke ord fra gode mennesker

For Louisiana har RE: gennem nu mange år været en ideel digital samarbejdspartner. Her har vi mødt en kompetent og indsigtsfuld tilgang til opgaverne, store som små, men også en lydhørhed, forståelse for og tålmodighed med de særlige udfordringer, som er vilkår på en kulturinstitution.

RE: synes faktisk ofte at have større forståelse for vores behov end vi selv har & rådgiver med sund fornuft og finfølelse. Instinktivt tænker jeg, at det skyldes den særlige humanisme, som teamet har med til det digitale tag-selv-bord, og at RE: dermed er valget for dem, der søger en samarbejdspartner på dette område med et menneskeligt ansigt. Og for hvem digitalt altså helst skal være både hjerne og hjerte.

Thomas Bendix
Marketingschef, Louisiana

Man får altid yderst kompetent, faglig sparring hos RE:

Det handler ikke ”kun” om hjemmesidens arkitektur og brugervenlighed, men RE: har i den grad blik for indholdet. De spotter, hvis der er noget, der står uklart, og rådgiver meget kompetent i forhold til, hvordan vi bedst får formidlet vores budskab til målgruppen. Når vi kommer med et ændringsønske stilles de relevante spørgsmål, og det sker ofte, at vi ender med noget andet – og væsentligt bedre – end det, vi troede, vi ville have.

...og det uden at det nødvendigvis bliver dyrere af den grund.

Katja Arabelle Antabi
Kommunikationsansvarlig chefkonsulent, Spillemyndigheden

Vores proces

Arbejdet med webtilgængelighed kræver stor grundighed. Vi gennemgår hjemmesiden minutiøst med øje for såvel typiske som atypiske fejl. Fejlene kan både ligge i koden bag hjemmesiden eller i selve brugerinterfacet.

Vi rådgiver om de eventuelle forbedringer i brugerfladen, som kan afhjælpe problematikker med reglerne for webtilgængelighed.

Dernæst laver vi de nødvendige ændringer i koden bag hjemmesiden.

Vi udfører arbejdet med respekt for hjemmesidens nuværende udtryk. Den mere klare struktur øger tilgængeligheden, men de færreste brugere uden funktionsnedsættelse vil opdage, at vi har lavet noget om på hjemmesiden. Nu lever den imidlertid op til lovens krav og giver syns- og hørehandicappede en langt bedre oplevelse.

Kom igang!

En analyse og rapport over nødvendige tiltag, for at dit site lever op til webtilgængelighedskravene koster fra DKK 10.000,-


For yderligere info

Kontakt os

 

Vi ser frem til et godt samarbejde